1. Ribu očistite, operite, dobro je posušite i narežite na odreske. Pospite ih Vegetom i ostavite neka se mariniraju najmanje pola sata na hladnome mjestu.
2. Zatim ih uvaljajte u brašno, razmućena jaja koja ste malo posolili te u mješavinu kukuruznog brašna i mljevene crvene paprike.
3. Ovako paniranu ribu pržite u zagrijanom ulju sa svake strane oko 4 minute. Prženu ribu stavite na upijajući papir koji će upiti suvišnu masnoću.
4. U međuvremenu, na zagrijanom ulju propirjajte nasjeckani luk, češnjak i dio peršina. Odmah zalijte sa 100 ml vode, vinom, a zatim dodajte Vegetu i papar. Pirjajte podlijevajući vodom dok luk ne omekša.
5. Nakon toga luk propasirajte, vratite u posudu i dodajte malo vode, kukuruz i ostatak peršina. Žličicu Gussnela pomiješajte s malo vode i umiješajte u umak. Sve zajedno još kratko prokuhajte.

Posluživanje:

Uz prženog šarana poslužite kuhani krumpir i umak s kukuruzom.

Savjet:

Glavu i rep skuhajte pa ćete dobiti izdašnu riblju juhu.

Mala tajna:

Kukuruzno će brašno vezati vlagu, a riblji će odresci pri prženju upiti manje masnoće.