1

Šaran s kukuruzom

Ako dosad nisu kušali ovo jelo, Panonci će se oduševiti već pročitavši recept. I ostalima preporučujemo da ga provjere – izvrstan je.

Sastojci

  • Šaran

Za 4 osobe:

1 šaran (oko 1,5 kg)
80 g Pšeničnog oštrog brašna
3 jaja
sol
100 g Kukuruznog brašna
1 žličica  ljute paprike
2 žličice Vegete
ulje za prženje


Za umak s kukuruzom:

2 do 3 žlice ulja
200 g luka
2 češnja češnjaka
1 vezica peršina
crni mljeveni  papar
50 ml bijelog vina
200 g Kukuruza šećerca
1 žličica Gussnela
1 žličica Vegete

Priprema

1. Ribu očistite, operite, dobro je posušite i narežite na odreske. Pospite ih Vegetom i ostavite neka se mariniraju najmanje pola sata na hladnome mjestu.
2. Zatim ih uvaljajte u brašno, razmućena jaja koja ste malo posolili te u mješavinu kukuruznog brašna i mljevene crvene paprike.
3. Ovako paniranu ribu pržite u zagrijanom ulju sa svake strane oko 4 minute. Prženu ribu stavite na upijajući papir koji će upiti suvišnu masnoću.
4. U međuvremenu, na zagrijanom ulju propirjajte nasjeckani luk, češnjak i dio peršina. Odmah zalijte sa 100 ml vode, vinom, a zatim dodajte Vegetu i papar. Pirjajte podlijevajući vodom dok luk ne omekša.
5. Nakon toga luk propasirajte, vratite u posudu i dodajte malo vode, kukuruz i ostatak peršina. Žličicu Gussnela pomiješajte s malo vode i umiješajte u umak. Sve zajedno još kratko prokuhajte.

Posluživanje:

Uz prženog šarana poslužite kuhani krumpir i umak s kukuruzom.

Savjet:

Glavu i rep skuhajte pa ćete dobiti izdašnu riblju juhu.

Mala tajna:

Kukuruzno će brašno vezati vlagu, a riblji će odresci pri prženju upiti manje masnoće.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4