1

Bijela riba pečena s povrćem

Fileti bijele ribe pečeni u pećnici uz već očekivane krumpire dobit će “kumpaniju” maslina, kapara i rajčica. U tom su slučaju začini poput češnjaka, ružmarina i bijelog vina gotovo zapovijed.

Sastojci

  • Bijela riba

Za 4 osobe:

1 kg krumpira
2 žlice limunova soka
malo soli
800 g bijele ribe (oslić, grdobina, list…)
1 žlica Vegete
50 ml maslinova ulja
50-100 ml bijelog vina
2 grančice ružmarina
2 češnja češnjaka
20 g kapara
100 g Crnih maslina
150 g rajčica
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1. Krumpir ogulite, narežite na ploške debljine oko 1 cm i stavite u kipuću vodu. Kuhajte ga vrlo kratko (2-3 minute), ocijedite, a zatim ga stavite u vatrostalnu posudu i pospite Vegetom.
2. Dodajte masline, nasjeckani češnjak, rajčice, kapare, grančice ružmarina i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i prelijte s oko 150 ml vruće vode. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 25 minuta.
3. Za to vrijeme ribu očistite, filetirajte, nakapajte limunovim sokom i malo posolite. Krumpir izvadite iz pećnice, maknite foliju, lagano promiješajte i po njemu položite filete ribe.
4. Posudu s krumpirom i ribom vratite u pećnicu i nastavite peći na 200°C oko 25 minuta. Pred kraj pečenja dodajte vino.

Posluživanje:

Ribu s krumpirom pospite peršinom i poslužite.

Savjet:

Ovo jelo možete dodatno oplemeniti dodate li mu zelene ili bijele šparoge.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4