Na maslinovu ulju popržite luk. Dodajte rižu i pržite dok se ne zastakli. Dodajte češnjak i podlijte bijelim vinom. Rižu pirjajte dvije minute na laganoj vatri da ispari alkohol. Kad se riža počne primati za dno lonca, u nekoliko navrata podlijte ribljim temeljcem. Kada je riža skoro kuhana dodajte kozice, motar te posolite i popaprite. U rižoto umiješajte maslac i naribani tvrdi polumasni sir. Sve dobro promiješajte kako biste dobili kremastu teksturu rižota. Filete brancina lagano ispeći na tavi. Servirati u tanjur rižoto te na njega polegnite pečene filete brancina. Prelijte sve maslinovim uljem i dekorirajte po želji.

 

Napomena:

Motar, poznat i kao petrovac, biljka je koja raste na stijenama ili u pijesku u neposrednoj blizini mora. Tijekom kuhanja, rižoto obvezno podlijevati toplim temeljcem kako bi bio ukusniji i kremastiji. Umjesto tvrdog polumasnog sira možete upotrijebiti i sir ribanac ili neki drugi tvrdi kravlji sir. Uz jelo se može poslužiti suho ili polusuho bijelo vino.