1. Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, pospite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
2. Luk očistite i usitnite u mikseru.
3. U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
4. Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
5. Na to dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
6. Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
7. Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
8. Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
9. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje:

Poslužite s tjesteninom, širokim rezancima ili žgancima.

Savjet:

Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

Napomena:

Na isti način paprikaš možete pripremiti s drugim vrstama riječnih riba.