1

Fiš paprikaš

Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.

Sastojci

Za 6 osoba:

2 kg šarana
sol
1 žlica Vegete 
crni mljeveni  papar
½ limuna
200 g luka
50 ml ulja
1 Fant za riblju juhu i paprikaš
20 g  slatke paprike mljevene
30 g Koncentrata rajčice
2 lista  lovora
2 ljuta feferona
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1. Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, pospite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
2. Luk očistite i usitnite u mikseru.
3. U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
4. Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
5. Na to dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
6. Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
7. Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
8. Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
9. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje:

Poslužite s tjesteninom, širokim rezancima ili žgancima.

Savjet:

Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

Napomena:

Na isti način paprikaš možete pripremiti s drugim vrstama riječnih riba.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4