1

Glazirani žličnjaci hame s miso-juhom

Sastojci

  • Hama

Za 2 osobe:

fileti hame bez kože i kostiju 500 g

sojin umak 100 ml

riblja juha (temeljac) 200 ml

sezam 50 g

mrkva 50 g

daikon repa 50 g

poriluk 50 g

miso-pasta 20 g

vrhnje za šlag 50 ml

prstohvat soli i papra


Priprema

Povrće očistite i narežite na jednake prutiće. Skuhajte ga u vodi ili povrtnom temeljcu tako da ostane hrskavo. Na kraju umiješajte miso-pastu. Filet hame narežite na male kocke, posolite i stavite u zamrzivač na 20 minuta. U blenderu sameljite zamrznutu ribu uz dodatak vrhnja, papra i soli. Dobivenu glatku, jednoličnu smjesu po želji dodatno protisnite kroz sitno cijedilo. Od dobivene smjese oblikujte žličnjake i prokuhajte u ribljem temeljcu 15 minuta, ovisno o veličini žličnjaka. Kuhane žličnjake glazirajte sojinim umakom i uvaljajte u prženi sezam. Servirajte povrće u zdjelici, zalijte juhom i dodajte glazirane žličnjake od hame.

Napomena:

Ova juha potječe iz Azije i bogata je povrćem. Možete upotrijebiti bilo koje povrće i razne klice. Obratite pozornost na sol zato što su sojin umak i miso-pasta iznimno slani. Pri kuhanju žličnjaka temeljac ne smije vreti, već lagano ključati da voda ne ošteti žličnjak od hame koji je iznimno mekan. Poslužite uz sake.

Izvor recepta

  • Cromaris
1 3 4