1

Kozice na buzaru

Pri spomenu buzare pomišljamo na škampe, no ovaj put odlučili smo vas iznenaditi kozicama. Postupak je gotovo isti, a jelo ukusom ne zaostaje za slavnim velikim bratom.

Sastojci

  • Kozice

Za 4 osobe:

1 kg manjih kozica

100 ml maslinova ulja

3 češnja češnjaka

1 vezica peršina

1 žlica Vegete

3 žlice krušnih mrvica

1 žlica  koncentrata rajčice

250 ml bijelog vina


Priprema

1. Kozice operite.

2. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, nasjeckani peršin, krušne mrvice, koncentrat rajčice, Vegetu i vino

3. Kad zavrije, dodajte kozice i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.

Posluživanje:

Kozice na buzaru poslužite s popečenim bijelim kruhom.


Savjet:

Ovo se jelo jede prstima. Kako bi se s ruku uklonio miris kozica, poslužite uz ovo jelo za svaku osobu i zdjelicu s vodom i limunom












                                                                        
                                    



Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4