1

Lignje s krumpirom

Da se krumpir i lignje ljube, poznato je oduvijek, ali u kojoj mjeri se harmonično upotpunjuju, otkrijte pripremajući lignje s krumpirom. Zaslugu možete pripisati peršinu, vinu i vinskom octu, češnjaku ili komoraču, a jelo možete upotpuniti crnilom.

Sastojci

  • Lignja

Za 4 osobe:

700 g liganja
1 žlica Vegete
2 žlice vinskog octa
3-4 žlice maslinova ulja
100 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g komorača
300 g krumpira
2 češnja češnjaka
150 g luka 
crni papar mljeveni 
 

Priprema

1. Nasjeckajte luk, a komorač narežite na ploške pa zajedno pirjajte na maslinovu ulju oko 10 minuta.
2. Dodajte očišćene i narezane lignje, protisnuti češnjak, Vegetu i papar pa pirjajte još oko 15 minuta uz podlijevanje vodom.
3. Oguljeni krumpir narežite na kocke, skuhajte ga i dodajte lignjama.
4. Potkraj kuhanja umiješajte vinski ocat i vino.

Posluživanje:

Lignje s krumpirom pospite peršinom i poslužite.

Savjet:

Jelo možete dodatno obogatiti crnilom od liganja.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4