1.  Mrkvu skuhajte u malo posoljenoj vodi, ocijedite i narežite na štapiće.

2.  Pureći file narežite na manje odreske, potucite batom za meso i pospite Vegetom.

3. Na svaki odrezak stavite nekoliko štapića mrkve, omotajte ih i stavite u utrobu očišćene lignje. Isto to učinite s preostalom mrkvom, purećim odrescima i lignjama.

4. Ovako pripremljene lignje stavite u širu tavu na oko 50 ml hladnog maslinovog ulja. Lignje popecite sa svih strana, podlijte vodom i dodajte Vegetu mediteran.

5. Polupokrivene lignje pirjajte oko 15 minuta. Potkraj umiješajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, vino, peršin i preostalo maslinovo ulje.

Posluživanje:

Zajedno kratko prokuhajte i poslužite uz kuhanu palentu.

Savjet:

Tijekom pirjanja lignjama dodajte krakove.