1

ORADA by David Skoko

Kraljica Jadrana, orada… komarča, lovrata, štrigavica – ova poslastica ima tridesetak različitih imena. A svaka tržnica i trgovina koja drži do sebe u ponudi ima upravo ovu dragocjenu ribu. Orada je lako dostupna, izrazito ukusna i jako cijenjena riba bijelog mesa...

Sastojci

  • Komarča, Orada

kilogram orade

50 grama maslaca

stručak mladog luka

dvjesto grama cherry rajčice

dvije mrkve

sol i papar

pola decilitra maslinova ulja 

dva decilitra bijelog vina

palenta


Priprema

Orade dobro očistite, isfiletirajte i doobro posušite. Pobrinite se da temeljac od kostiju i ostataka ribe kuhate na laganoj vatri i to u nepoklopljenom loncu. Maslac i maslinovo ulje podgrijte na širokoj tavi, na koju ćete potom dodati povrće i ribu. Kad podlijete vinom čekajte da alkohol ishlapi, a tek onda podlijte temeljcem kojeg ste do tada kuhali.


Izvor recepta

  • David Skoko
1 3 4