1

PASTRVA U KORICI OD BADEMA I KADULJE by David Skoko

Pastrva je iznimno pristupačna. No bez obzira na cijenu, nutricionistički je u samom vrhu ribljeg svijeta. Ima Omega 3 gotovo kao i srdela!

Sastojci

  • Pastrva

dvije pastrve

50 grama oljuštenih badema

60 grama krušnih mrvica

vezica svježe kadulje

glavica češnjaka

jedan limun

pola kilograma mahuna

50 grama maslaca

sol i papar

jedna žličica muškatnog oraščića

Priprema

Pastrvu smo očistili, isfiletirali i odkostili. U smjesu za paniranje stavili smo malo badema, krušnih mrvica, soli, papra i kadulje i dat će nam jednu finu orašastu aromu. Mislim da će joj u ovom  obliku, dakle u filetu, biti dovoljno desetak minuta na 190 stupnjeva. Za mahune smo napravili smjesu od maslaca aromatiziranog češnjakom u koji ćemo dodati malo mrvica i u tim mrvicama ćemo sotirati mahune.


Izvor recepta

  • David Skoko
1 3 4