1

Pastrve u kiselom mlijeku

Pastrva spada u nabolje izvore omega-3 masnih kiselina, koje umanjuju opasnost od bolesti srca. Bogata je i proteinima, a ne nedostaje joj ni vitamina B skupine. Pastrve u kiselom mlijeku bit će najukusnije pripremite li ih dan ranije.

Sastojci

  • Pastrva

Za 4 osobe:

4 pastrve (1 kg)
50 ml ulja
2 l kiselog mlijeka
5 češanja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete za posipavanje
crni mljeveni papar


Priprema

1. Pastrve očistite, operite i ispecite na vrućem ulju.

2. U kiselo mlijeko dodajte češnjak, Vegetu, papar i promiješajte.

3. Pečene pastrve složite u tepsiju, prelijte ih pripremljenim kiselim mlijekom i ostavite u hladnjaku oko 5 sati.

Posluživanje:

Poslužite ih dobro rashlađene uz kuhanu palentu.

Savjet:

Ovo ukusno jelo najbolje je pripremiti dan ranije.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4