1

Pijane pastrve

Pastrvu već uz sasvim malo začina i kuhani krumpir možemo pretvoriti u malu svečanost, a tek kada je opijemo…

Sastojci

  • Pastrva

Za 4 osobe:

4 pastrve

1 glavica luka

2 žlice limunova soka

200 ml bijelog vina

1 vezica peršina

100 g stabljike celera

crni mljeveni papar

1 žlica Vegete

2 žlice ulja

Za posipanje:

1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1. Svježe i očišćene pastrve operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i osušite papirnim ubrusom.

2. Pospite ih Vegetom, paprom, a unutrašnjost napunite polovicom količine celera i grančicama peršina.

3. Na zagrijanom ulju kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte preostali narezani celer, kratko propirjajte i stavite u vatrostalnu posudu. Po luku i celeru položite pastrve, prelijte sokom od limuna i bijelim vinom.

4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.

Posluživanje:

Pečene pastrve pospite sitno nasjeckanim peršinom te poslužite uz kuhani krumpir.

Savjet:

Za dodatnu aromu u pirjani luk i celer dodajte nekoliko borovica.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4