1

Pikantna riblja juha

Juhe možemo definirati kombinacijom povrća, mesa ili ribe sa začinima i vodom. Mogu se posluživati vruće ili hladne, uz dodatak tjestenine, riže ili kruha, a mogu poslužiti i kao temeljci za jela. Pikantna riblja juha.

Sastojci

  • Šaran

Za 4 osobe:

2 žlice ulja

1 glavica luka

2 krumpira

1,5 l vode

1 vrećica Fanta za riblju juhu i paprikaš – ljuti (60 g)

800 g šarana

1 vezica celerova lista

50 ml bijelog vina

Priprema

1. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckanu glavicu luka, dodajte krumpir narezan na kockice, pa zajedno pirjajte oko 5 minuta.

2. Prelijte mlakom vodom i umiješajte sadržaj vrećice Fanta za riblju juhu i paprikaš.

3. Dodajte ribu narezanu na odreske, malu vezicu celerova lista i kuhajte 25 minuta.

4. Pred kraj kuhanja izvadite celer, dodajte bijelo vino i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Poslužite toplo s par kapi maslinovog ulja i limunovog soka.

Savjet

Luk i krumpir možete naribati, a celerov list zamijeniti korijenom.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4