1

Pohani šaran

Iz svijeta bogatog ribljim specijalitetima ovaj put donijeli smo pohanog šarana. Brzom životnom tempu prihvatljivih 50 minuta pripreme i jednostavnost elementi su zbog kojih ćemo ovaj češki specijalitet rado uvrstiti na jelovnik.

Sastojci

  • Šaran

Za 4 osobe:

800 g odrezaka šarana
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete Twist za ribu
ulje za prženje

Za paniranje:

80 g Pšeničnog oštrog brašna
3 jaja
80 g krušnih mrvica
Za prilog:
800 g krumpira
sol
1 žlica narezanog peršinova lista
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica narezanog kopra
1 žlica narezanog celerova lista

Priprema

1. Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom Twist riba. Odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
2. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrijanom ulju oko 5 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
3. Na četvrtine narezan krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte ulje.
4. Pohane odreske šarana i krumpir pospite narezanim peršinom, vlascem, koprom i celerom.

Posluživanje:

Pohanog šarana s krumpirom poslužite toplog uz salatu po vlastitom izboru.

Savjet:

Odreske šarana lagano uvaljajte u krušne mrvice i pržite u vrućem dubokom ulju.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4