1.  Riblje filete narežite na 3 do 4 cm duge komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom, soli i Vegetom.

2. Pivsko tijesto pripremite na sljedeći način: brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta mirovati.

3.  Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto.

4. Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto što bolje prianjalo uz ribu.

5. Zatim vilicom svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo, izvadite ribu na upijajući papir.

Posluživanje:

Pripremljenu ribu poslužite odmah, još vruću, s ploškama limuna, domaćim umakom od vrhnja ili remuladnim umakom i salatom po želji.

Savjet:

Kako bi tijesto za ribu bilo što rahlije, važno je dodati snijeg tek prije samog prženja.

Mala tajna:

Ovo pivsko tijesto sadrži veću količinu bjelanaca, što sprječava upijanje masnoće prilikom prženja.