1

Salata od dimljene ribe, avokada, rikule i mini rajčica

Sastojci

  • Lubin, Brancin

Za 2 osobe:

Dimljeni fileti brancina ili orade 100 g

rikula 50 g

mini rajčice 100 g

1 manji avokado

maslinovo ulje 0,5 dl

ocat 0,1 dl

prstohvat soli i svježe mljevenog papra

dekoracije po želji


Priprema

Avokado ogulite i uklonite središnji dio, potom ga izrežite na polumjesece, rikulu osvježite vodom, a mini rajčice isjeckajte na četvrtine. Salatu začinite uljem, octom, solju i paprom. Izmiješajte i složite na tanjur. Dimljenoj ribi ogulite kožu, isjeckajte je na komade željene veličine i pažljivo složite na salatu. Na kraju pokapajte s malo maslinovog ulja i dekorirajte po želji.

Napomena:
Ukusna ljetna salata koja se vrlo jednostavno priprema. Salatu uvijek začinite netom prije serviranja kako bi ostala svježa i hrskava.

Izvor recepta

  • Cromaris
1 3 4