1

KONFITIRANA SKUŠA by David Skoko

Skuša je idealno društvo za sezonu roštiljanja. Ali ona je i daleko više od toga. Ova riba puca od vitamina, minerala i omega kiselina i utječe na vaše zdravlje kao vjerojatno niti jedna druga riba.

Sastojci

  • Skuša

kilogram skuše

250 grama cherry rajčice 

dvije glavice ljubičastog luka

malo svježe majčine dušice

dvije litre sjemenog ulja

pola decilitra maslinovog ulja

sol i papar

kilogram tikvica

pola kile luka

jedna grančica ružmarina

Priprema

Za pripremu ovog jela koristit ćemo se tehnikom konfitiranja. To je kuhanje u dubokoj masnoći na niskoj temperaturi. Najprije ćemo očistiti i odkostiti skuše. Zatim ih posložimo zajedno s narezanim mladim lukom i cherry rajčicama u duboku posudu za pečenje. Preostaje nam ubaciti začine, dodati majčinu dušicu i ružmarin, a potom konfitirati u mješavini ulja otprilike sat vremena, ali na temperaturi od 80 stupnjeva. 

Za prilog pripremamo tikvice na dva načina – julienne od vanjskog dijela i od srca kremu. Potrebno je narezati vanjski dio tikvica na julienne, začiniti ih i kratko sotirati. Srce tikvice izdinstajte na karameliziranom luku te napravite fini pire štapnim mikserom.

Izvor recepta

  • David Skoko
1 3 4