1

Sočna pečena škarpina

Škarpina je u kulinarskom svijetu vrlo cijenjena riba, a ovako pripremljena osobito je slasna i sočna. A ukusno povrće koje ste pekli zajedno s ribom, usitnite i od njega pripremite fini umak koji će odlično pristajati uz ovo jelo.

Sastojci

  • Škarpina

Za 4 osobe:

800 g škarpine
150 g luka
350 g paprike
200 g cherry rajčica
100 ml vode
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete
1 žličica soli
prstohvat crnog mljevenog  papra
100 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1. Škarpinu dobro očistite, operite, posolite i stavite u prikladnu tepsiju.

2. U posudi pomiješajte luk narezan na ploške i papriku narezanu na rezance.

3. Male rajčice 10-15 sekundi uronite u kipuću vodu, pa ih ogulite. Prerežite ih napola i dodajte paprici.

4. Dodajte protisnuti češnjak, Vegetu, sol, papar, maslinovo ulje, dobro promiješajte i zalijte preko ribe.

5. Ribu stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite 40 minuta povremeno zalijevajući vodom.

Posluživanje:

Pečenu škaripnu i povrće posipajte nasjeckanim peršinom te poslužite s kuhanom ili pirjanom rižom.

Savjet:

Povrće koje ste pekli uz škarpinu možete usitniti štapnim mikserom i poslužiti kao ukusan umak.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4