1

PUNJENE SRDELE by David Skoko

Srdela ili mala morska kraljica najvažnija je riba jadranskog ribolova. Njeno meso jedno je od najbogatijih koje možete nabaviti, a cijena joj je prava sitnica.

Sastojci

  • Srdela

pola kilograma srdela

dva jaja

200 grama krušnih mrvica

stručak svježeg bosiljka

100 grama oljuštenih badema

150 grama sira ribanca

decilitar maslinovog ulja

dva do tri režnja češnjaka

3 decilitra ulja

pola limuna

žlica octa

sol i papar

ulje za prženje

pola kilograma zelene salate

250 grama rajčice

Priprema

Srdele treba očistiti i odstraniti im kosti. Od bosiljka, badema, sira, češnjaka i maslinova ulja napravimo pesto pomoću kuhinjskog miksera. Na filet srdele stavimo žlicu našeg pesta, preklopimo s drugim filetom i paniramo ga dva puta radi sočnijeg okusa. Tako pripremljene punjene filete ispohamo na ne prejakoj vatri. I to je cijela mudrost ovog sjajnog recepta.


Izvor recepta

  • David Skoko
1 3 4