1

Srdele na ribarski način

Bilo da ih uživate usoljene, kao namaz ili na ribarski, složit ćete se: srdelama je aroma izvrsna. No, želite li svom domu nakratko udahnuti najautentičniji miris Mediterana, zadnja kombinacija tome će najviše pripomoći.

Sastojci

Za 4- 6 osoba: 

800 g srdela

Za marinadu:

50 ml maslinova ulja

3-4 žlice limunova soka

1 žlica Vegete Twist za ribu

4 češnja češnjaka

2 žlice nasjeckanog peršina

8 grančica ružmarina

Priprema

1. Srdele očistite, operite i dobro osušite.

2. Maslinovo ulje, limunov sok i Vegetu Twist riba pomiješajte i tako  pripremljenom marinadom prelijte ribu i ostavite stajati oko 30 minuta.

3. Srdele nanižite na grančicu od ružmarina i pecite na pouljenoj tavi.

4.  Pečene srdele pospite nasjeckanim peršinom i češnjakom

Posluživanje:

Poslužite uz zelenu salatu sa svježim rajčicama.

Savjet:

Očišćene srdele možete peći i na gradelama.











Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4