1

Srdele sa salatom od riže

Ukusna jela s roštilja upotpunite i morskom ponudom, uz salatu od riže koju ćete pripremiti ranije i ostaviti da odstoji u hladnjaku. Kada se zabava zahukta, a srdele budu ispečene, iznesite egzotičnu rižu i pričekajte pohvale.

Sastojci

  • Srdela

Za 4 osobe:

800 g srdela
2 žličice Vegete Twist za ribu
3 žlice limunova soka

Za salatu od riže:

250 g riže
150 g Kukuruza šećerca Podravka
80 g pistacija
80 g kikirikija
200 g rajčica

Za salatni preljev:

3-4 žlice maslinova ulja
2 žlice jabučnog octa
sol

Priprema

1. Srdele očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pokapajte ih limunovim sokom, a zatim pospite Vegetom Twist riba i ostavite neka odstoje 30 minuta.

2. Rižu skuhajte, ocijedite i ohladite. Dodajte joj kukuruz šećerac, nasjeckani kikiriki i pistacije te rajčicu narezanu na kockice. Začinite maslinovim uljem, jabučnim octom, malo posolite, dobro izmiješajte i stavite u hladnjak.

3.U međuvremenu pripremljene srdele stavite na vruć roštilj i pecite sa svake strane 3-4 minute. Tijekom pečenja srdele premazujte maslinovim uljem.

Posluživanje:

Tople srdele poslužite uz salatu od riže.

Savjet:

Osim na roštilju, srdele možete pripremiti na ulju u tavi. Prije pečenja ih uvaljajte u brašno.

Izvor recepta

  • Coolinarika.com
1 3 4