1

TORTICA OD INĆUNA by David Skoko

Inćun je jedna od najcjenjenijih i najzdravijih riba koja se lovi u hrvatskim vodama. Inćun je jeftina delicija koju imamo u ponudi skoro cijele godine. Zato ga jedite cijele godine jer inćun stvarno vrijedi!

Sastojci

  • Inćun

kilogram inćuna

pola kile svježe blitve

jedan luk

250 grama cherry rajčice

glavica češnjaka

150 grama krušnih mrvica

sol i papar

pola decilitra maslinova ulja

Priprema

Inćune isfiletiramo i dobro posušimo. Zatim narežemo krumpire na tanke ploške i poslažemo ih na dno kalupa za pečenje. Potom očistimo blitvu, narežemo je i kratko smekšamo na maslinovom ulju. Rajčice narežemo i izdinstamo ih s lukom te sve začinimo po želji. Na krumpir posložimo red fileta pa red blitve i red rajčice – i sve to ponovimo dva puta. Na vrh tortice pospemo malo krušnih mrvica i pečemo 25 do 30 minuta na 200 stupnjeva.

Izvor recepta

  • David Skoko
1 3 4