1

TUNA BURGERI by David Skoko

Jeste li ikad čuli za onu staru rimsku „odrezak od tune vrijedi svake kune“? Zasigurno niste, ali čak da su ovu frazu i smislili stari Rimljani – ne bi puno falili. Iako malo skuplja – tuna je pravi hit!

Sastojci

  • Tuna

600 grama tune

dva jaja

300 grama sjemenog ulja

pola decilitra maslinovog ulja

jedan limun

jušna žlica octa

50 grama dimljene mljevene paprike

200 grama rajčice

pola kile crvenog luka

250 grama zelene salate

sol i papar

peciva za burger

Priprema

Tunjevinu iskosajte, začinite solju, paprom i dimljenom paprikom i napravite pljeskavice.
Luk narežite i dinstajte dok skroz ne omekša. Nakon toga u visokoj posudi izblendajte jedno jaje i jedan žumanjak, sjemeno ulje, limunov sok, ocat, sol i dimljenu papriku da bi ste napravili majonezu. Prerežite peciva i zagrijte ih na tavi, a meso tune pecite dvije minute sa svake strane.

Na kraju ostaje serviranje – u pecivo ubacite ispečeno meso, a zatim dodajte karamelizirani luk, vašu domaću majonezu, salatu i rajčicu. I eto burgera za kojeg baš nitko neće moći reći da je kompliciran, dosadan, a pogotovo da nije ukusan!



Izvor recepta

  • David Skoko
1 3 4