1. Dagnje ostružite nožem i dobro operite. Stavite ih u lonac na vatru i kratko zagrijavajte dok se ne otvore.

2. Grožđice namočite u mlakoj vodi.

3. Na maslinovom ulju popecite narezani luk do zlatnožute boje, dodajte opranu rižu i kratko propirjajte.

4. Zatim dodajte zdrobljeni kikiriki, ocijeđene grožđice, pimet, šećer, sol, papar, metvicu, te zalijte s 200 ml vode i kuhajte dok riža ne upije vodu.

5. Pripremljenom mješavinom napunite dagnje, posložite ih u široku posudu, a s gornje ih strane opteretite tanjurom.

6. Sve prelijte s 400 ml tople vode, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

Posluživanje:
Poslužite tople.

Savjet:
Da bi servirane školjke izgledale ljepše, premažite ih maslinovim uljem.