1. Ribu očistite i narežite na komade. Luk, češnjak i peršin nasjeckajte.
2. Na ugrijano ulje stavite luk, kratko propirjajte i odmah dodajte malo vode. Nakon toga malo pirjajte.
3. Umiješajte peršin, češnjak i crvenu papriku (ljutu ili slatku – prema želji).
4. Na to složite pripremljenu ribu, malo posolite i pospite Vegetom.
5. Zalijte pasiranom rajčicom, vinom i količinom vode dovoljnom da pokrije ribu. Dodajte još lovorov list, papar u zrnu i lagano kuhajte još oko sat vremena.
Posluživanje:
Kao prilog ovom izvrsnom brodetu poslužite kuhane široke rezance ili palentu.
Savjet:
Za brodet je važno da ga u pripremi ne miješate, nego samo povremeno protresete posudu u kojoj se kuha.
MALA TAJNA:
Dobar okus, miris i gustoću koja se traži za pravi brodet postići ćete ako budete jelo kuhali polako na laganoj vatri i dovoljno dugo.