1. Hobotnicu očistite. Ako koristite svježu hobotnicu, poželjno je da očišćenu prije upotrebe zamrznete, jer se takva brže skuha i bude mekanija.
2. U odgovarajuću tepsiju na hladno ulje stavite hobotnicu. Sa strane rasporedite krumpir narezan na polovice i luk narezan na četvrtine.
3. Sve pospite ružmarinom i Vegetom. Krumpir malo posolite. Dobro pokrijte alu-folijom i pecite bez podlijevanja vodom u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 1 sat.
4. Pred kraj pečenja sve zalijte vinom, dodajte nasjeckani češnjak i još kratko zapecite bez folije.

Posluživanje:

Hobotnicu narežite na komade i složite zajedno s krumpirom i sokom od pečenja na ugrijani tanjur, te pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet:

Folija kojom pokrivate pleh mora biti čvrsto priljubljena uz rubove kako bi jelo ostalo sočno.