1.  Skuše isfiletirajte da dobijete 4 fileta. Kosti i glavu stavite kuhati u 1 l vode.

2.  Dobivenoj ribljoj juhi dodajte 2 povrtna temeljca za jelo i kratko prokuhajte.

3.  Listove blitve i mrkvu skuhajte i ocijedite.

4.  Na filete položite blitvu, premažite protisnutim češnjakom, posolite,  popaprite i preko svega stavite štapiće mrkve (tako da krajevi mrkve vire van fileta).

5. Filet zarolajte i učvrstite čačkalicama ili nabodite na štapić ražnjića.

6. Rolice stavite kuhati u pripremljeni temeljac i kuhajte 10 minuta.

7. Na 2 žlice zagrijanog maslinova  ulja stavite papriku narezanu na kockice i pirjajte uz podlijevanje  temeljcem dok ne omekša.

8.  Poriluk narežite na kolutiće, uvaljajte u brašno i popecite na maslinovom ulju dok ne postane hrskav.

9. Palentu skuhajte tako da u 350 ml posoljene vode dodate 20 g maslaca i umiješate kukuruznu krupicu

10. Kuhajte uz miješanje 10 minuta, a zatim izlijte u nauljeni kalup.

Posluživanje:

Rolice od skuše poslužite s palentom, pirjanim paprikama i prženim porilukom.

Savjet:

Kod posluživanja rolice ribe nakapajte maslinovim uljem.