Brancin očistite i marinirajte 30 minuta u mješavini ulja, ružmarina i češnjaka. Krumpire s korom dobro operite i narežite na veće komade(pomfrit). Krumpiriće kratko prokuhajte u vodi (5 – 7 minuta), ocijedite i popržite u dubokoj masnoći. Gotovi krumpir posolite i začinite s malo ružmarina i sjeckanim češnjakom. Brancin pecite u prikladnoj tavi minutu s obje strane. Ribu stavite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici 20 minuta na 180 °C. Vrijeme pečenja ovisi o veličini ribe. Pečenu ribu poslužite uz hrskavi prženi krumpir i dekorirajte po želji.

Napomena:

Jelo potječe iz Velike Britanije i vrlo je popularno u cijelome svijetu. U posljednje se vrijeme krumpir često zamjenjuje batatom koji je iznimno zdrava namirnica, a jelu daje slatkastu notu. Jelo se poslužuje uz lagana svijetla ili tamna piva koja nisu gorka, odnosno nemaju velik udio hmelja