- Pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i (ohlađene) komadiće maslaca.
- Dodajte toj smjesi razmućeno jaje i sve dobro izmiješajte (nemojte to činiti rukama).
- Sada rukama oblikujte “lopticu” koju potom stavite hladiti u hladnjak na oko sat vremena.
- Razvaljajte tijesto tako da pokrijete prethodno nauljeni pleh (ne zaboravite da tijestom trebate obuhvatiti i rubove pleha).
- Stavite peći tijesto 15-ak minuta u prethodno zagrijanu pećnicu (na 180C).
- Pomiješajte vrhnje za kuhanje, sirni namaz, sol, papar, maslinovo ulje i prethodno nasjeckani poriluk.
- Smjesi dodajte razmućena jaja.
- Dobivenom smjesom premažite (napola) pečeno tijesto.
- Po smjesi pospite parmezan i potom poslažite srdele.
- Vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta na 180C.
- Uživajte u ovom hrskavom i ukusnom slanom “kolaču”.