4 češnja češnjaka
Kruh „francuz“
Slani inćuni
Maslinovo ulje
400 ml pelata ili 2 svježe rajčice
maslinovo ulje
bosiljak
Extra sidebar area
BRUSCHETTE SA SLANIM INĆUNIMA
Bruschetta je izvorno talijansko jelo, koje se poslužuje kao predjelo, a danas se svugdje u svijetu, pa tako i kod nas, sve češće konzumira kao međuobrok ili brzi obrok. Upravo zato je originalan recept (pečeni kruh, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar) danas nadopunjen brojnim inačicama, poput onog s pršutom, mozzarelom, gljivama i slično. Ovdje donosimo recept za riblju verziju bruschetta – bruschette s inćunima.
Izvor recepta
Težina pripreme
Marina Tomić Maksan
Lagano
Priprema:
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte usitnjeni češnjak.
Kada je češnjak omekšao, dodajte pelate ili svježu rajčicu narezanu na kockice te dinstajte na laganoj vatri dok rajčica ne postane mekana.
Sada je vrijeme da slani inćuni daju svoj doprinos konačnom okusu pa ih pridružite rajčici (nemojte soliti jer su inćuni već dovoljno slani).
Dodajte svježi bosiljak i još kratko kuhajte.
Na drugoj tavi tostirajte kruh (sa svake strane kratko prepecite kruh koji ste prethodno namazali s malo maslinovog ulja).