Bracin očistite od ljuske i utrobe i stavite kuhati u hladnu vodu. Kada voda zavre, oberite pjenu s vrha te dodajte začine i korjenastopovrće od kojega ste dio narezali na rezance i ostavili za dekoraciju. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat. U juhu dodajte bijelo vino i maslinovo ulje pa kratko prokuhajte dok ne ispari alkohol iz vina. Procijedite juhu. Meso odvojite od kostiju i kože. Povrće vratite u juhu pa ga usitnite štapnim mikserom kako biste dobili glatku i gustu juhu. Riblje meso pomiješajte s jajetom, pšeničnom krupicom i sitno sjeckanim peršinom i napravite okruglice. Okruglice kuhajte u juhi desetak minuta. Gotovu juhu servirajte s kratko prokuhanim povrćem narezanim na rezance i okruglicama od brancina.
Napomena:
Za dobru juhu uvijek upotrebljavajte filtriranu hladnu vodu, kako bi voda u sebe povukla što više arome i ostalih sastojaka iz ribe i povrća. Pripazite da u juhu ne stavite previše mrkve i celera kako povrće ne bi prevladalo nad okusom ribe. Uz jelo se može poslužiti svježe polusuho vino.