1. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
2. Na 2 žlice maslinovog ulja popržite nasjeckana 2 češnja češnjaka i dodajte krušne mrvice. Zatim dodajte sol i papar, pa pržite do zlatnožute boje te izvadite na papir da se hladi.
3. U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, crvenu papriku narezanu na tanke rezance i sve kratko popecite.
4. Začinite s chilijem, dodajte sardine narezane na komadiće i lagano promiješajte. Zatim dodajte kuhane i ocijeđene špagete, timijan, origano i natrganu rikulu.
Posluživanje:
Kratko promiješajte i poslužite posuto popečenim krušnim mrvicama.
Savjet:
Ovaj posip od krušnih mrvica možete koristiti i kod posluživanja i drugih jela, time što ćete ih obogatiti aromom od maslinova ulja i češnjaka