1. Pastrvu očistite, operite, pospite Vegetom Twist riba i nakapajte limunovim sokom.

2. Pastrve uvaljajte u brašno i popecite na zagrijanom ulju sa svake strane 3-4 minute, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto

3. U istoj tavi popecite na listiće narezani luk, dodajte Salsu, nasjeckani češnjak i peršin.

4. Preko povrća poredajte pripremljenu pastrvu, dodajte narezani limun, prelijte maslinovim uljem i bijelim vinom. Pastrve lagano pirjajte još 10-15 minuta.

5. U posoljenu kipuću vodu stavite mahune, očišćenu mrkvu, cvjetiće cvjetače i brokule. Kuhajte 10-ak minuta, ocijedite i stavite u tavu. Prelijte maslinovim uljem, pospite Vegetom mediteran i kratko zagrijte.

Posluživanje:

Pečene pastrve poslužite s pripremljenim povrćem.

Savjet:

Za ovo jelo upotrijebite manje pastrve podjednake veličine.