Brancin očistite i osušite papirnatim ubrusima kako biste spriječili lijepljenje i pucanje kože. Ribu pecite na dobro zagrijanoj tavi uz dodatak ulja i krupne soli. Brancin zapecite s obje strana. Prilikom okretanja ribe stranu koja nije na grilu premažite s malo maslinova ulja kako se riba ne bi isušila. Za čips, koromač naribajte i stavite ga sušiti u pećnicu oko 5 minuta na 200 °C dok ne porumeni, pazeći da ne izgori. Za umak od sušenih rajčica, povežite nasjeckane sušene rajčice s maslinovim uljem i balzamičnim octom. Pečeni brancin stavite na podlogu od koromača i prelijete umakom od sušenih rajčica.

Napomena:

Obratite pozornost na slanoću suhih rajčica kako jelo u konačnici ne bi bilo preslano. Ako želite da riba bude aromatičnija, u utrobu tijekom pečenja stavite grančicu svježega začinskog bilja i rukom lagano zdrobljeni češanj češnjaka. Uz ribu se može poslužiti suho crno vino blage svježine.