1. Od brašna, prašaka za pecivo, maslaca, sira i malo soli umijesite glatko tijesto te ga ostavite da se odmara u hladnjaku 30
minuta.
2. Mladi bob skuhajte u blago posoljenoj vodi, pa ga ocijedite i ostavite sa strane.
3.Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani češnjak tek toliko da zamiriše, pa dodajte sjeckanu rajčicu.
Pirjajte 15-ak minuta na laganoj vatri, pa začinite paprom, šećerom i Vegetom Mediteran.
4.Umješajte kuhani bob, promješajte i kuhajte još 5 minuta. Dodajte narezanu rikulu i na kolutiće narezani mladi luk.
Promješajte i uklonite sa vatre.
5.Tijesto podijelite na dva podjednaka dijela.
6.Na pobrašnjenoj podlozi veči dio tijesta razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje (Ø 26 cm). Tijesto stavite u kalup
tako da prekrije dno i rubove, nabodite ga vilicom, pospite sušenim bosiljkom, a zatim po njemu rasporedite pripremljeni nadjev.
7. Po nadjevu rasporedite ocijeđene sardine i sve prekrijte drugom polovicom razvaljanog tijesta. Lagano ga nabodite vilicom,
namažite sa maslinovim uljem i nabodite natrganom grančicom ružmarina.
8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C 30-40 minuta.
Posluživanje:
Izvadite, pustite da odstoji 10-ak minuta, pa narežite i poslužite
Savjet:
Umjesto sardina možete upotrijebiti i neke druge limenke ribe po izboru.