1. Na 3 žlice maslinova ulja popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.

2. Dodajte rižu, popecite dok se ne zastakli, a zatim je podlijte s toplom vodom i umiješajte povrtne temeljce. Podlijevajući vodom uz povremeno miješanje pirjajte rižu.

3.  Na pola kuhanja dodajte kurkumu i samo vrhove šparoga.

4.  U drugoj posudi na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte očišćene i oprane dagnje i  podlijte s bijelim vinom.

5. Posudu poklopite, protresite i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke puste tekućinu i slane su. Na samom kraju dodajte malo krušnih mrvica.

Posluživanje:

Rižu složite na sredinu tanjura, na nju stavite nekoliko školjki i poslužite.

Savjet:

Školjke moraju biti svježe, dobro očišćene, a one koje se ne otvore tijekom kuhanja bacite.