1. Na 3 žlice maslinova ulja popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
2. Dodajte rižu, popecite dok se ne zastakli, a zatim je podlijte s toplom vodom i umiješajte povrtne temeljce. Podlijevajući vodom uz povremeno miješanje pirjajte rižu.
3. Na pola kuhanja dodajte kurkumu i samo vrhove šparoga.
4. U drugoj posudi na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte očišćene i oprane dagnje i podlijte s bijelim vinom.
5. Posudu poklopite, protresite i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke puste tekućinu i slane su. Na samom kraju dodajte malo krušnih mrvica.
Posluživanje:
Rižu složite na sredinu tanjura, na nju stavite nekoliko školjki i poslužite.
Savjet:
Školjke moraju biti svježe, dobro očišćene, a one koje se ne otvore tijekom kuhanja bacite.