1. Filete brancina pospite Vegetom Twist za ribu, pokapajte maslinovim uljem i pustite da se marinira oko sat vremena.
2. Na filete stavite na prutiće narezanu mrkvu i tikvice, savijte u svitak i pričvrstite čačkalicama.
3. U 500 ml kipuće vode stavite preostalo ulje, češnjak narezan na listiće, sol i limunov sok. Savitke stavite u kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
4. Krumpir i komorač narežite, skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Povrću dodajte maslac i vruće usitnite u pire.
5. Listove blitve skuhajte u posoljenoj vodi.
6. Umak pripremite tako da na ulje dodate protisnuti češnjak, podlijte temeljcem u kojem su se kuhali savici ribe, umiješajte Gussnel razmućen u vrhnju i kratko prokuhajte. Umak, po potrebi, posolite, a po želji možete dodati i limunov sok.
Posluživanje:
Tople riblje savitke prelijte umakom i poslužite s prilogom od blitve u obliku zdjelica (pomoću kalupa dobiven okrugli oblik) napunjene pireom od krumpira i komoračem.
Savjet:
Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.