1. Skuše isfiletirajte da dobijete 4 fileta. Kosti i glavu stavite kuhati u 1 l vode.
2. Dobivenoj ribljoj juhi dodajte 2 povrtna temeljca za jelo i kratko prokuhajte.
3. Listove blitve i mrkvu skuhajte i ocijedite.
4. Na filete položite blitvu, premažite protisnutim češnjakom, posolite, popaprite i preko svega stavite štapiće mrkve (tako da krajevi mrkve vire van fileta).
5. Filet zarolajte i učvrstite čačkalicama ili nabodite na štapić ražnjića.
6. Rolice stavite kuhati u pripremljeni temeljac i kuhajte 10 minuta.
7. Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite papriku narezanu na kockice i pirjajte uz podlijevanje temeljcem dok ne omekša.
8. Poriluk narežite na kolutiće, uvaljajte u brašno i popecite na maslinovom ulju dok ne postane hrskav.
9. Palentu skuhajte tako da u 350 ml posoljene vode dodate 20 g maslaca i umiješate kukuruznu krupicu
10. Kuhajte uz miješanje 10 minuta, a zatim izlijte u nauljeni kalup.
Posluživanje:
Rolice od skuše poslužite s palentom, pirjanim paprikama i prženim porilukom.
Savjet:
Kod posluživanja rolice ribe nakapajte maslinovim uljem.