Hamu očistite od ljuski, utrobe, kosti i kože. Ribu pomoć štapnog miksera usitnite u glatku kremu. Dobivenu kremu stavite u sufle-šalice i pecite u pećnici 10 – 20 minuta na 180 °C. Pečenu torticu od ribe prerežite na dva jednaka djela. Rajčicu, patlidžan i tikvicu narežite na tanke ploške i začinite maslinovim uljem, solju, paprom i majčinom dušicom. Povrće i ribu poslažite redom jedno nadrugo, a na vrh dodajte naribani sir. Dobiveni složenac od povrća i ribe peciteu pećnici 10 – 15 minuta na 200 °C. Složenac od hame servirajte samostalno iliuz dodatak ribljeg umaka.
Napomena:
Dobivenu smjesu od mesa hame možete ispeći i u kalupima za muffine. Umjesto polutvrdog masnog sira, možete upotrijebiti i druge vrste sireva. Uz jelo poslužite bijelo suho vino.